MAISON BERGER PARIS 120 JAAR EN GEEN RIMPELTJE TE ZIEN
Er zijn buitengewone lotsbestemmingen, verhalen die niet verzonnen zijn. Ideeën waar je zelf nooit opgekomen zou zijn, van mannen en vrouwen ach-ter een embleem. Er zijn scenario’s die te danken zijn aan een mooie inspira-tie, met de belofte van talrijke afleveringen in het verschiet.

Maison Berger Paris is een van die mooie verhalen. Vanaf zijn Berger lamp tot aan het Maison in zijn geheel schrijft het merk al sinds het einde van de 19e eeuw aan het verhaal van een tijdloze roman.
MAISON BERGER PARIS
MAURICE BERGER een man die zijn tijd ver vooruit was
In 1898 ontwerpt een apothekersassistent een klein voorwerp om de lucht van ziekenhuiszalen te zuiveren.
Een vernieuwend concept ziet het daglicht: de lucht zuiveren en ongewens-te geuren vernietigen in plaats van deze te maskeren.
Een unieke techniek is geboren: de katalysebrander.
Een onverwacht voorwerp is ontworpen: de Berger lamp.

Al snel is het publiek enthousiast over het idee en de kunstwereld over het object. We zijn aan het begin van de 20e eeuw, die van de jugendstil, de ontmoeting tussen mooi en nuttig en het tijdperk waarin design zijn intrede doet in het dagelijkse leven.

Gesteund door de animo van een hele generatie artiesten en het enthousi-asme van meesterparfumeurs gaat Maurice Berger diverse samenwerkings-verbanden aan met beroemde artiesten en ambachtslieden. Hij schrijft het eerste hoofdstuk van zijn verhaal en legt de eerste hoeksteen van zijn Mai-son.
MAURICE BERGER
De Berger lamp goed op zijn plaats in zijn tijdperk
120 jaar geleden bedacht Maurice Berger een luchtzuiveraar; sindsdien ontwerpen artiesten voor hem de trend en vinden de ambachtslieden eigen-tijdse modellen uit.
De Berger lamp werd een geliefd object, het eerste van een lange reeks geurcreaties; en de geschiedenis wordt vervolgd, zonder ook maar een greintje inspiratie te verliezen. De lijnen van de flacons worden doorlopend aangepast onder leiding van designers van het moment, er komen steeds meer parfums om de op dat moment gewilde geuren te vangen.

In de loop van de tijd zijn er steeds meer parfumerende objecten bijgeko-men:
De vegan geurkaarsen zijn van 100% plantaardige was;
De geurboeketten zijn design en gaan met hun tijd mee.
De parfumverspreider vervolgt zijn weg tot in uw auto.
De Berger lamp
Van Lampe Berger tot Maison Berger Paris
Al 120 jaar is de Berger lamp de absolute topper als het om de verspreiding van huisparfums gaat. Maar het is meer dan een iconisch object, het verte-genwoordigt ook een Maison en alle parfums die het produceert.

In 2018 maakt het merk Lampe Berger plaats voor Maison Berger Paris, om zijn geschiedenis te vervolgen, in al zijn diversiteit.

Maison Berger is elegant, maar ook solide, met een knowhow à la Française, een unieke uitmuntendheid, een weergaloze French Touch; een ware suc-ces story in binnen- en buitenland.

De firma is innoverend en creatief, blijft bij de tijd, volgt nog steeds de trends en ontmoet designers die meetellen, zoekt naar nieuwe talenten en blijft nieuwe parfums ontwikkelen.

Maison Berger Paris blijft absoluut eigentijds, anticipeert en daagt onze geurwensen uit. Het componeert nu al zijn volgende geurmelodie. En tekent nog steeds voor ons de contouren van een pure levenskunst.
Van Lampe Berger
Schrijf u in voor onze newsbriejf

Ontdek onze nieuwe collecties en items, krijg toegang tot privéverkoop en ontvang exclusieve aanbiedingen

Als u zich inschrijft, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en de wijze van verwerking van uw persoonsgegevens.

Mis Diffuser
Mis Diffuser

Een nieuw innovatief ritueel met gebruiksklare vullingen.