Veel Gestelde Vragen
De LAMPE BERGER
Wat zijn de voordelen van de Lampe Berger?
Dankzij de exclusieve gepatenteerde brander zuivert en parfumeert de Lampe Berger de binnenlucht van uw interieur zoals geen ander systeem. De diffusie met katalyse, die in de loop der jaren geperfectioneerd is, elimineert immers daadwerkelijk de moleculen die verantwoordelijk zijn voor ongewenste geuren. Door deze eigenschap is de Lampe Berger onmisbaar voor iedereen die een zuivere lucht wilt inademen, een aangenaam parfum in huis wenst en bovendien van een prachtig decoratie-object wilt genieten.
In welk vertrek gebruik ik de Lampe Berger?
U kunt de Lampe Berger in alle vertrekken van uw huis of appartement gebruiken: woonkamer, badkamer, keuken, werkkamer, slaapkamer en/of hal. In ieder vertrek creëert u een andere sfeer met behulp van een huisparfum en Lampe Berger model naar keuze.
Het vertrek, zelfs groot, wordt snel, gelijkmatig en blijvend geparfumeerd door de Lampe Berger. Met een ongelooflijke hoeveelheid aan stijlen, silhouetten en materialen, waaronder glas, porselein en kristal, vindt u altijd wel een Lampe Berger die past in uw interieur.
Wij adviseren u, indien u graag en met regelmaat wisselt van huisparfum, om meerdere Lampe Berger modellen te gebruiken, waarbij u ieder model met een ander huisparfum vult.
Hoe lang dient ik de Lampe Berger te gebruiken?
Voor een optimaal resultaat gebruikt u de Lampe Berger +/- 30 minuten in een vertrek van 12m². Deze oppervlakte staat gelijk aan de grote van een gemiddelde woonkamer. Bekijk de tutorial om te zien hoe u met de juiste handelingen optimaal van uw Lampe Berger kunt genieten!
Kan de Lampe Berger in bijzijn van kinderen gebruikt worden?
Ja, u kunt een Lampe Berger in het bijzijn van kinderen gebruiken, mits u de gebruiksinstructies in acht neemt en ervoor zorgt dat zij de Lampe Berger niet zelf gebruiken en dat deze niet binnen het bereik staat.
Hoe kies ik mijn eerste Lampe Berger?
Met een ongelooflijke hoeveelheid aan stijlen, silhouetten en materialen, waaronder glas, porselein, en kristal, vindt u altijd wel een Lampe Berger die past in uw interieur. Om u te helpen bij het kiezen van uw Lampe Berger, vindt u online een hulpmodule: na enkele vragen beantwoord te hebben, kunt u kiezen uit de modellen die het beste bij uw interieur passen.
Tevens kunt u terecht bij een van onze verkooppunten. Zij adviseren u graag bij uw keuze voor een Lampe Berger
Wat is de levensduur van een Lampe Berger?
De Lampe Berger modellen zijn objecten met een zeer hoogwaardige kwaliteit. Door uw Lampe Berger op de juiste wijze te onderhouden, biedt deze u jarenlang plezier!
Het is met name belangrijk uitsluitend huisparfum van het merk Maison Berger Paris in uw Lampe Berger te gebruiken. Verder heeft de brander een levensduur van een jaar of 200 keer gebruik; vergeet niet uw brander regelmatig te vervangen voor optimale prestaties van uw Lampe Berger.
Welke voorzorgsmaatregelen tref ik wanneer de Lampe Berger langere tijd niet gebruikt wordt (bijvoorbeeld vakantie)?
Indien u de Lampe Berger gedurende langere tijd niet gebruikt, adviseren we u de brander uit de Lampe Berger te halen om verstopping te voorkomen en het resterende huisparfum terug in de desbetreffende flacon te doen en de Lampe Berger neer te zetten.
Welke stappen kan ik doorlopen om de Lampe Berger weer optimaal te laten werken?
Het kan voorkomen dat de brander om een of andere reden als het ware “verstopt” is geraakt en na enige tijd enigszins afkoelt of moeilijk(er) aan gaat.
Dit komt bijvoorbeeld voor als de Lampe Berger gedurende langere tijd niet gebruikt wordt, de brander (afgekoeld) voor enige tijd zonder afsluitdop heeft gestaan, de brander een aantal maal niet de gelegenheid heeft gehad om voldoende op temperatuur te komen of door gebruik van een ander merk huisparfum. De brander van Lampe Berger en de huisparfums van Maison Berger Paris zijn exact op elkaar afgestemd. Een ander merk huisparfum heeft een andere viscositeit en samenstelling waardoor de brander als het ware kan dichtslibben.
We zouden u het volgende willen adviseren om te zorgen dat uw brander weer optimaal functioneert:
• Verwijder de brander inclusief het lont uit de Lampe Berger.
• Wring het lont zo goed mogelijk uit.
• Laat de brander en het lont gedurende 1 - 2 dagen drogen op keukenpapier.
• Vul de Lampe Berger voor ongeveer 1 - 1,5 centimeter met het huisparfum Neutre Air Pur van Maison Berger Paris voor de Lampe Berger.
• Plaats de brander inclusief het lont (na 1 - 2 dagen) terug in de Lampe Berger.
• Laat het huisparfum eerst gedurende 30 minuten intrekken met de afsluitdop op de brander.
• Ontsteek de brander en laat deze gedurende langere tijd branden totdat de brander licht egaal grijs kleurt en de vlam rustig en klein is (2-3 minuten).
• Vervolgens blaast u de brander uit (en plaats de sierdop op uw Lampe Berger).
• Het katalyse proces gaat nu van start en de steen blijft gedurende langere tijd op temperatuur.
• Na ongeveer 30 minuten plaatst u de afsluitdop terug op de brander om de Lampe Berger uit te zetten.
• De brander van Lampe Berger is nu gereinigd en de verstopping is verholpen.
Het is belangrijk de brander na ontsteking maximaal 2-3 minuten te laten branden totdat de vlam kleiner wordt en de steen licht egaal grijst kleurt voordat u deze uitblaast.
DE HUISPARFUMS VOOR IN DE LAMPE BERGER
Kan ik (huis)parfums anders dan die van Maison Berger Paris in de Lampe Berger gebruiken?
Alleen de combinatie van de huisparfums van Maison Berger Paris met het katalyseprocedé van de Lampe Berger garandeert u de kwaliteit, optimale werking en de gebruiksveiligheid van de Lampe Berger. Bij gebruik van een (huis)parfum anders dan die van Maison Berger Paris vervalt bovenstaande garantie.
Hoelang gaat een flacon van 500 ml huisparfum voor de Lampe Berger mee?
Bij juist en optimaal gebruik van de Lampe Berger zuivert, reinigt en parfumeert u uw interieur +/- 30 à 40 maal met een 500 ml huisparfum.
Kunnen de parfums van Maison Berger Paris met elkaar gemengd worden?
Ieder huisparfum is een unieke parfumcompositie die u een optimale werking en parfumverspreiding van de Lampe Berger garandeert. Om van de weldadige werking van uw Lampe Berger te profiteren, mag u de parfums dan ook niet met elkaar mengen.
U kunt echter de intensiteit van de huisparfums optimaliseren d.m.v. het huisparfum Neutre Air Pur.
Wat is de functie van het huisparfum Neutre Air Pur?
Neutre Air Pur is een geurloos huisparfum met talrijke functies:
• Het zuivert de lucht zonder te parfumeren.
• Het optimaliseert de intensiteit van het huisparfum
• Het neutraliseert de brander bij de overstap naar een ander huisparfum
Hoe verander ik van huisparfum?
Om van huisparfum te veranderen, laat u de brander 20 minuten werken met het huisparfum Neutre Air Pur. U kunt daarna uw Lampe Berger vullen met een ander huisparfum naar keuze van Maison Berger Paris voor in de Lampe Berger.
Om van meerdere parfums in uw interieur te genieten, is de ideale oplossing om tenminste twee Lampe Berger modellen, met ieder zijn eigen huisparfum, te gebruiken. Zo hoeft u niet steeds van huisparfum in uw enige Lampe Berger te wisselen.
Hoe verwijdert de katalytische verbranding van de Lampe Berger de nare en ongewenste geuren?
Maison Berger Paris doet alles om zijn procedé te beschermen en te doen voortduren. Om deze reden heeft Maison Berger Paris een technisch centrum in Limoges voor onderzoek en ontwikkeling en vragen zij talrijke octrooien en patenten aan.
De brander bestaat uit twee zones: een aan de buitenkant, ofwel de katalyse zone, waarvan de
temperatuur ca. 500°C bereikt t.b.v. de katalytische oxidatie van alcohol en het wegnemen van
ongewenste geuren. En, een tweede in het midden ofwel de kern, met een lagere temperatuur tot
maximaal 200°C, waardoor het huisparfum verspreidt kan worden terwijl de geurnoten behouden
blijven en een zeer hoge parfumkwaliteit gegarandeerd wordt.
Waarom bevat het huisparfum van Maison Berger Paris voor de Lampe Berger isopropylalcohol en niet een ander type alcohol?
Voor Maison Berger Paris is de kwaliteit van de binnenlucht zeer belangrijk.
Maison Berger Paris werkt samen met de grootste Franse parfumeurs voor de ontwikkeling van verfijnde geursferen, doet alles om de veiligheid en kwaliteit van deze producten te kunnen garanderen zodat enkel perfect beheerste en gecontroleerde stoffen in de lucht verspreid worden. Isopropylalcohol sluit perfect aan bij de beloften van kwaliteit en veiligheid van Maison Berger Paris.
Hoe kies ik mijn huisparfum?
Parfum vormt het hart van ons vak en wij doen alles om zeer rijke parfumcreaties en gewaardeerde composities te creëren. Onze rijke en gevarieerde collecties gecreëerd in Grasse zijn gebaseerd op uitzonderlijke parfums en zijn een waar eerbetoon aan de Franse traditie en know-how.
Om u te helpen bij het kiezen van uw huisparfum, beschikt u over een online keuzemodule die u begeleidt bij het zoeken van het huisparfum dat het beste bij uw wensen en uw interieur past.
Tevens kunt u terecht bij een van onze verkooppunten. Zij adviseren u graag bij uw keuze voor een huisparfum.
Mijn favoriete huisparfum zit niet langer in de collectie, wat moet ik doen?
Het kan gebeuren dat een bepaald huisparfum uit de collectie verdwijnt. Zoekt u inspiratie voor een nieuw huisparfum of zoekt u een vergelijkbaar huisparfum? Gebruik dan onze online keuzemodule om een huisparfum te vinden dat het beste bij uw wensen en uw interieur past.
Wat zijn de eisen van Maison Berger Paris betreffende de kwaliteit van zijn huisparfums?
Op het gebied van parfums zijn onze productvoorwaarden zeer streng. Wij gebruiken gecontroleerde stoffen die getest zijn door een onafhankelijk laboratorium. Dit laboratorium verifieert of tijdens het verspreiden van de huisparfums geen rook en onaangename dampen ontstaan. Alle fasen van de creaties van de huisparfums moeten aan onze interne strenge eisen voldoen.
Is er een uiterste houdbaarheidsdatum voor de huisparfums?
Nee, de huisparfums hebben geen uiterste houdbaarheidsdatum.
Is er een verschil tussen de huisparfums voor de Lampe Berger van het merk Maison Berger Paris en die van Lampe Berger Paris?
De benaming Lampe Berger Paris omvatte niet langer de diversiteit aan creaties die het merk weerspiegeld. Maison Berger Paris is de nieuwe naam van het merk en is de nieuwe overkoepelende plek voor creatie en inspiratie rond Franse passie voor kunst en parfum voor het interieur.
Bij sommige van onze verkooppunten vindt u wellicht nog huisparfums onder de naam van Lampe Berger Paris; deze zijn exact hetzelfde als de huisparfums van Maison Berger Paris voor de Lampe Berger.
Waarom is het ene huisparfum transparant en heeft het andere huisparfum meer kleur?
Al onze huisparfums tonen de natuurlijke kleur van het huisparfum door het gebruik van originele ingrediënten en componenten.
DE PARFUMVERPREIDERS MET STICKS
Waarvoor gebruikt u de parfumverspreiders met sticks?
De collectie parfumverspreiders met sticks van Maison Berger Paris nodigt u uit een andere manier te ontdekken om uw interieur te parfumeren en met elegantie te decoreren. Dankzij het systeem van koude diffusie door middel van capillariteit verspreiden de huisparfums zich enkele weken lang, op intense of subtiele wijze, maar altijd met een uitstekende kwaliteit.
Hoe lang verspreidt een parfumverspreider met sticks zijn parfum?
Een parfumverspreider met sticks met 125 ml huisparfum verspreidt ongeveer 8 weken lang een aangenaam parfum in uw interieur
Hoe kan ik mijn parfumverspreider weer activeren?
Vergeet niet om de sticks regelmatig om te keren voor een optimale werkzaamheid van parfumverspreider. U kunt sticks verwijderen of toevoegen om de intensiteit van het parfum te optimaliseren en hier langer van te genieten.
Wanneer moet ik de sticks vervangen?
Al onze parfumverspreiders kunnen nagevuld worden met de navullingen van Maison Berger Paris die speciaal ontwikkeld zijn voor de parfumverspreider. Wanneer u van huisparfum wenst te veranderen of voor de tweede maal uw parfumverspreider wenst na te vullen met een nieuwe navulling 200ml, adviseren wij u de sticks te vervangen om zo optimaal van het parfum te kunnen genieten.
Kunnen de huisparfums voor Lampe Berger gebruikt worden voor de parfumverspreiders met sticks?
Onze huisparfums zijn speciaal voor iedere verspreidingswijze gecreëerd en kunnen niet gemengd of op een andere manier gebruikt worden dan aangegeven op de flacons. Voor de parfumverspreider met sticks zijn navullingen van 200 ml beschikbaar om de parfumverspreiding van uw favoriete huisparfum te verlengen.
Wat is het verschil tussen de sticks van zwart polymeer en die van wilgenhout voor de parfumverspreiders?
Wij bieden verschillende sticks aan die speciaal ontworpen zijn voor een intense of subtiele verspreiding van het huisparfum. Kies voor de sticks van polymeer als u een strak en eigentijds resultaat zoekt of ga voor de natuurlijke look met de sticks van wilgenhout.
DE KAARSEN
Waarom zou ik een geurkaars gebruiken?
Voor een warme vlam en een gezellig ritueel! De collectie geurkaarsen van Maison Berger Paris wekt uw interieur tot leven en vertelt u talrijke verhalen: van zacht katoen, tot frisse verbena en exotische amber, of de nostalgische geur van de zeep van vroeger...
Hoe zijn de kaarsen samengesteld?
Voor Maison Berger Paris zijn de kwaliteit en de veiligheid van de producten van groot belang. Om die reden heeft Maison Berger Paris vegan kaarsen van 100 % plantaardige was ontwikkeld, zonder kleurstoffen en bovendien voorzien van een katoenen lont voor een schone en optimale verbranding.
In hoeverre verschillen zij van de klassieke geurkaarsen?
De geurkaarsen van Maison Berger Paris zijn op veel punten anders dan andere. Allereerst zijn de geurkaarsen van Maison Berger Paris vegan, zijn ze gemaakt van plantaardige was en bevatten ze geen kleurstoffen. Het lont is daarnaast gemaakt van katoen.
De geurkaarsen worden met de hand gegoten en zijn in de massa geparfumeerd om een gelijkmatige en weergaloos subtiele verspreiding van het parfum te garanderen.
Hoe lang brandt een geurkaars van Maison Berger Paris?
De levens- en gebruiksduur van een geurkaars hangt af van de grootte van de kaars. Bij een normaal gebruik gaat een geurkaars van 210 gram ongeveer 35 branduren mee, een geurkaars van 180 gram ongeveer 30 branduren en een van 680 gram ongeveer 80 branduren.
Hoe zorg ik voor mijn geurkaars?
Om lang plezier te hebben van uw Maison Berger Paris geurkaars dient u het lont regelmatig af te knippen tot ongeveer 1 cm hoogte en te zorgen dat deze recht staat, alvorens u hem aansteekt.
Enkele seconden na het aansteken begint het subtiele parfum zich te verspreiden.
Voor een homogene verbranding adviseren we u de kaars niet uit te blazen vooraleer het volledige oppervlak van de kaars vloeibaar is geworden. Bekijk de tutorial om uw geurkaars op de beste manier te onderhouden.
HET AUTOPARFUM
Hoe lang wordt het parfum verspreid?
De navulbare parfumverspreider voor iDe navulbare auto diffuser verzekert u gedurende een lange tijd van een heerlijk parfum. De navullingen van keramiek werken optimaal gedurende ca. 4-6weken.
Kan ik kiezen tussen verschillende parfums voor in de auto?
De collectie auto diffusers bestaat uit verschillende parfums waaronder een aantal parfums uit de Aroma collectie, een aantal parfums uit de Anti-Odeur collectie en tevens een aantal parfums uit de collectie vanuit Lampe Berger en de parfumverspreider met sticks. Kies voor een autorit met uw favoriete parfum en geef uw auto meteen een decoratief accent.
Waar plaats ik de auto diffuser in mijn auto?
Plaats uw auto diffuser op het ventilatierooster voor een optimale verspreiding. Bekijk de tutorial om de parfumverspreider voor in de auto op de beste manier te gebruiken.
LEVERING
Wat zijn de levertijden?
Zo spoedig mogelijk na het ontvangen van uw bestelling wordt uw pakket voorbereid. U ontvangt uw pakket binnen ca. 3 tot 5 werkdagen. Wij sturen u een e-mail waarmee u de verzending van uw bestelling kunt volgen.
Wat zijn de bezorgkosten?

De kosten voor bezorgen bedragen € 5.90.

Hoe kan ik een bezorgadres wijzigen?
In uw account vindt u een adressenlijst, waarin u verschillende bezorgadressen kunt opslaan. Nadat uw bestelling gevalideerd is, kunt u uw bezorgadres niet meer wijzigen.
Bezorgt u in het buitenland?

De site maison-berger.be levert alleen in België en het Groothertogdom Luxemburg

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?
Ga voor het volgen van uw bestelling naar uw account, hier vindt u vervolgens de track & trace link. U ontvangt tevens een e-mail op het moment dat uw bestelling verzonden wordt, zodat u uw pakket kunt volgen.
Wat moet ik doen als een besteld product ontbreekt?
Wij besteden bijzonder veel aandacht aan de voorbereiding van uw pakket. Mocht een product echter in uw pakket ontbreken of onverhoopt beschadigd zijn, neem dan contact op met de Klantenservice via info@maison-berger.nl.
RETOURZENDINGEN EN TERUGBETALINGEN
Onder welke voorwaarden vindt een retourzending of terugbetaling plaats?
Wij verzoeken u de Algemene Verkoopvoorwaarden te raadplegen.
Hoe kunt u een artikel retourneren?
VERKOOPPUNTEN
Waar kan ik de producten van Maison Berger Paris vinden?

Raadpleeg de winkelzoeker of klantenservice op info@maison-berger.be om de winkel te vinden die voor u het meest toegankelijk is.

KLANTENSERVICE
Hoe neem ik contact op met de Klantenservice?

U kunt contact opnemen met de klantenservice via e-mail op info@maison-berger.be Of per e-mail: Klantenservice Otto Roelofs SPRL- Maison Berger Parijs, 4 Place des Maïeurs bus 22, 1150 Brussel, België

Zijn mijn persoonlijke gegevens beveiligd?

Maison Berger Parijs stelt alles in het werk om de persoonlijke gegevens van haar klanten te beschermen. Ook worden onze databases in geen geval verkocht aan derden. Voor meer informatie kunt u ons tabblad persoonlijke gegevens raadplegen. Als u bovendien uw persoonlijke gegevens wilt wijzigen of verwijderen, neemt u contact op met de klantenservice via e-mail of per post op het volgende adres: Otto Roelofs SPRL- Maison Berger Parijs 4 Place des Maïeurs vak 22 150 Brussel België

Hoe blijf ik op de hoogte van de evenementen en aanbiedingen van Maison Berger Paris?
Om op de hoogte te blijven van onze nieuwe producten en het laatste nieuws, kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief via deze link of volgt u ons via Facebook of Instagram.
Schrijf u in voor onze newsbriejf

Ontdek onze nieuwe collecties en items, krijg toegang tot privéverkoop en ontvang exclusieve aanbiedingen

Als u zich inschrijft, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en de wijze van verwerking van uw persoonsgegevens.

Mis Diffuser
Mis Diffuser

Een nieuw innovatief ritueel met gebruiksklare vullingen.