Amberkleurige interieurgeuren: warmte en sensualiteit in huis
Amberkleurige interieurgeuren: warmte en sensualiteit in huis

Amberkleurige interieurgeuren: warmte en sensualiteit in huis

De amberkleurige huisgeur is als geen ander. Amber is een bijzonder gewild ingrediënt in de parfumerie, maar het is niet eenvoudig te definiëren. Het is inderdaad een briefje met vele gezichten, die niemand op precies dezelfde manier waarneemt.
Amber heeft, ondanks deze mysterieuze kant, reukkwaliteiten die door iedereen worden herkend. Een ambernoot in huis is een geur doordrenkt van warmte en sensualiteit, voor een ingrediënt met een uniek en assertief karakter.

Wat is barnsteen?

Amber heeft altijd passie en mysterie gewekt op het gebied van parfumerie. Maar wat is het precies? Als je het in zijn natuurlijke staat bekijkt, vallen de kwaliteiten ervan niet op: het ziet eruit als een grijze steen, licht en tamelijk gewoon. Maar vanuit olfactorisch oogpunt is het een waar genot.

Amber komt etymologisch van het Arabische ‘anbar’, wat ‘potvis’ betekent. Het is een stof die door laatstgenoemde wordt geproduceerd om de wonden van zijn spijsverteringsstelsel te genezen, beschadigd door de inname van octopus en andere inktvissen.

Amber wordt gedragen door stroming en golven. Het is de combinatie van zon en zeewater die het zal transformeren in een grondstof voor de parfumerie. Het is dankzij oxidatie dat de aanvankelijke, onaangename geur plaats maakt voor een van de meest populaire geuren.

Amber, een veelzijdige noot

Zoals we al zeiden, is het vrij moeilijk om de geur van barnsteen te karakteriseren. Dit ingrediënt heeft vandaag de dag nog steeds een droom- en mysterie-element, simpelweg omdat er wordt gezegd dat niemand het op dezelfde manier waarneemt.

Eén ding is zeker: het is een karakterparfum, dierlijk, met krachtige tonen. Hoe meer je het ruikt, hoe meer bloemige tonen verschijnen. Ook zijn fijne geuren van oosterse specerijen, vanille en dode bladeren waarneembaar. Een toon van blonde tabak, die bijna lijkt op de karakteristieke geur van een sigarenkistje, is niet ver weg... Sommigen vinden dat het een geur heeft die vergelijkbaar is met wierook die in oude kerken wordt gebrand...

Dat is de complexiteit en magie van barnsteen, een geur waaraan het heel moeilijk is om een ​​label te associëren. Maar als u dierlijke, warme en houtachtige tonen waardeert, ontdek dan zonder verder uitstel de ambergeuren van Maison Berger Paris.

Onze amberkleurige huisgeuren

Amber is te vinden in veel parfums uit onze verschillende reukfamilies: Oriëntaals, Fris, Bloemig, Puur, maar ook in de Aroma-collectie, verrijkt met essentiële oliën.

Amber wordt in de parfumerie vaak geassocieerd met muskus. De dierlijke en krachtige tonen van laatstgenoemde vormen samen met die van amber een explosief en uniek geheel.

Een van onze populairste geuren is bijvoorbeeld het parfum Vent d'Océan, dat deze twee ingrediënten bevat. Amber, aanwezig als basisnoot, versterkt een verfrissende, poëtische en exotische geur. Het is een authentieke zeebries die voelbaar is in huis!

Paris Chic is een parfum dat perfect de Franse savoir-vivre en elegantie symboliseert. Naast de poederachtige muskus van amber vinden we een bloemige explosie, zowel zacht als delicaat, met tonen van iris, roos, violet, bergamot en ochtenddauw. Een bijzonder aangename lentegeur nodigt uit in uw interieur…

Tenslotte brengt Poussière d'Ambre een absoluut unieke sensualiteit en warmte in huis. Het is een geur met oosterse accenten, synoniem voor wellust en verzoening. De combinatie van amber, sandelhout en patchouli in de hartnoten doet wonderen, voor een geur die tot onze favorieten behoort en waar je al sinds de creatie van houdt.