Een parfum verspreidende en innoverende katalyselamp
Een parfum verspreidende en innoverende katalyselamp
De lamp Berger

Een parfum verspreidende en innoverende katalyselamp

Aan het einde van de 19e eeuw wil de apothekersassistent Maurice Berger een systeem ontwikkelen om de lucht in ziekenhuiszalen te zuiveren. Door zijn wil, een sanitaire noodzaak en het ontwerp van een innoverend technisch procedé zag de Berger lamp het daglicht.
Maar kon hij toen vermoeden dat dit object een buitengewone toekomst te wachten stond en dat de ambitieuze en vernieuwende beloften van dit unieke ontwerp 120 jaar later nog steeds ongeëvenaard zou zijn?

Zuiveren is niet maskeren… Parfumeren is niet verhullen!

Ook vandaag de dag maakt de Berger lamp het onderscheid ten opzichte van de andere systemen.Zijn katalysebrander, met een uitzonderlijke, gepatenteerde techniek, heeft een dubbele, simultane werking.Langs de omtrek vernietigt deze met zijn 500°C de moleculen met een nare geur: de brander maskeert zo niet alleen de ongewenste geuren, maar elimineert ze ook, evenals de in de lucht aanwezige verontreinigende stoffen van chemische aard.In de kern van de brander zorgt de veel lagere temperatuur er voor dat het parfum op subtiele wijze verspreid wordt, met alle respect voor de geurnoten.

Techniek, maar dat is niet alles!

Vanaf zijn creatie raakte de kunstwereld geïnteresseerd in dit innoverende object. We stonden aan de vooravond van de 20e eeuw, die van de jugendstil en de nieuwe, algemeen aanvaarde vereniging van mooi met nuttig.De door de creativiteit van dit tijdperk, de visie van een generatie - die van Coco Chanel, Picasso en Cocteau - gedreven Berger lamp werd van een object een icoon en de rol van luchtzuiveraar veranderde in die van sfeerschepper. De lamp was niet meer slechts een efficiënte glazen flacon, maar veranderde in een elegante stijloefening.

Sinds toen houdt de Berger lamp zich vol passie aan zijn decoratieve belofte. Ook nu nog vormt deze het speelveld voor vermaarde ontwerpers en talentvolle designers.Maison Berger Paris is altijd eigentijds, laat zich inspireren door de decoratietrends en biedt de designers van het moment de mogelijkheid hun fantasie de vrije loop te laten. Utopik Design, Sapide, Armand Delsol, Sylvie de France en natuurlijk Lolita Lempika…

Bureaus en ontwerpers leveren hun bijdrage en geven trends een gezicht! Glasblazers, kristalbewerkers en porseleinfabrikanten stellen hun uitmuntende kennis van hun beroep in dienst van de creatie van deze vormen en lijnen. Maar deze prachtige flacons zouden niet half zo mooi zijn zonder de unieke geurcomposities die zij in zich hebben.

Bij Maison Berger Paris vormen de parfums namelijk het hart van de creatie.Zij worden uitgevonden door geïnspireerde neuzen en blinken uit door hun enorme diversiteit — met een palet van bijna zestig parfums.Zij zijn het talent van uitzonderlijke meester-parfumeurs en de uitdrukking van Frans vakmanschap.

Zij zijn ook een zeldzaam technisch meesterschap dat werkzaamheid, maar ook onschadelijkheid garandeert.

DE LAMPE BERGER

Een eindeloze keuze, een uniek ritueel

Maison Berger Paris biedt een catalogus met meer dan 100 lampen. Ieder jaar komt er een tiental nieuwe modellen — het resultaat van zo’n 18 maanden van brainstormen, prototypes vervaardigen en tests uitvoeren — bij, met ieder hun eigen persoonlijkheid. De Berger lamp is ook een oneindigheid aan stijlen, vormen, kleuren en materialen. Maar het is ook, en vooral, een uniek ritueel! Handeling nr. 1 – Vul uw flacon voor 2/3 met uw favoriete Huisparfum. Handeling nr. 2 – Plaats de brander in de lamp en zet de domper terug. Als u de lamp voor de eerste keer gebruikt, wacht dan 20 minuten. Handeling nr. 3 – Steek de brander aan en wacht 2 minuten. Handeling nr. 4 – Blaas de vlam uit en zet de sierdop terug op de brander. Uw Berger lamp werkt! De lucht wordt gezuiverd, gevuld met parfum: 30 minuten zijn voldoende om een ruimte van 12m2 te zuiveren. Om hem uit te doen, verwijdert u de sierdop en zet u de domper op de brander. De Berger lamp is een prachtige choreografie die alleen nog op u wacht om geïnterpreteerd te worden!