Lavendelgeurverspreiders: frisheid en netheid in huis
Lavendelgeurverspreiders: frisheid en netheid in huis

Lavendelgeurverspreiders: frisheid en netheid in huis

Onze lavendelparfumverspreiders zijn tegenwoordig essentieel, omdat deze essentie zo unaniem geliefd is bij de mensen om hen heen. Lavendel is het symbool van een Franse traditie en heeft een frisse, bloemige en houtachtige geur: een belofte van ontsnapping, als een reis onder de geruststellende zon van de Côte d'Azur.

Maison Berger Paris biedt een grote verscheidenheid aan geuren die dit ingrediënt bevatten. Er zijn natuurlijk navullingen voor lavendelgeurverspreiders, waarmee u uw reukplezier kunt verlengen en tegelijkertijd geld kunt besparen.

Lavendel, een must-have in de parfumerie

Het gebruik van lavendel in het dagelijks leven is niet nieuw. We kunnen hier zelfs van spreken als een voorouderlijke praktijk, omdat het in de tijd van het oude Rome al erg populair was voor het conserveren van linnengoed en het parfumeren van baden. Hoewel het in Frankrijk al in de Middeleeuwen werd gewaardeerd, vooral in de Provence, begon de teelt ervan in de 19e eeuw op een belangrijke manier.

De lavendel die in Frankrijk wordt verbouwd, wordt voornamelijk in Grasse verbouwd, waar de meesterparfumeurs van Maison Berger Paris onze parfums creëren. Paars van kleur, lavendel komt vooral voor op kalksteengrond, in een droog en zonnig klimaat. Om parfum te creëren is het noodzakelijk om de lavendel direct na de oogst te destilleren.

De geur is bij iedereen bekend. Als het onweerstaanbaar doet denken aan schoon wasgoed (omdat veel wasmiddelen er gebruik van maken), is het vooral synoniem met bloementuinen en zomerperiodes. Er zit ook een vintage kant aan, die verwijst naar eau de cologne.

Onze lavendel geurverspreiders

Al onze rituelen bieden lavendelgeuren aan: de lampe Berger, de mist diffuser, de geurkaars, het parfumverspreider en de autodiffuser. Al deze lavendelgeurverspreiders zijn dus perfect geschikt als je een lente- en zonnig tintje aan je interieur wilt toevoegen.

Clarté Boisée

Deze geur is met name verkrijgbaar met lavendelgeurstokjes. Het enige dat nodig is, is dat de strengen in contact komen met de vloeistof die in de fles is gegoten, zodat de magie enkele weken lang kan werken.

In Clarté Boisée verschijnt lavendel in de hartnoten, naast transparante bloemen. Het resoluut houtachtige aspect geeft dit parfum op zijn zachtst gezegd een uniek karakter, dat zowel fans van het classicisme als liefhebbers van avant-gardistische essenties zal bekoren.

De Clarity Clarté Boisée geurkaars

De combinatie van deze diffuser met een katoenen steeltje en lavendelgeur doet wonderen. We noemden de kenmerken van deze geur iets hierboven, laten we ons hier concentreren op het bijzonder uitgebreide ontwerp van de kaars.

Aan dit ritueel is bijzondere zorg besteed: een subtiel fries van geometrische patronen, zowel chic als harmonieus, loopt door het hele ritueel.

Grijscontrasten volgen elkaar op in een sober ensemble, subtiel versterkt door de gouden markering ‘Maison Berger Paris’. Wanneer de zachtheid van een flakkerende vlam het geheel compleet maakt, verkrijgen we een geurobject met het mooiste effect, dat elegant in elk interieur kan glippen.

Linge Frais

Het is een nieuwe wind, vol enthousiasme en optimisme, die zich met de geur Linge Frais door de kamers van het huis verspreidt. Een gevoel van lente en reinheid overvalt je, en je zult nooit meer je huis willen verlaten!

Als topnoot brengt eucalyptus zijn dynamiek, gevolgd door hartnoten van lavendel, dennen en violet, voor heerlijke bloemige accenten. Ten slotte brengen appel, sandelhout en witte muskus in de basisnoten een vleugje karakter...