Musk interieurparfum: sensualiteit in je interieur
Musk interieurparfum: sensualiteit in je interieur

Musk interieurparfum: sensualiteit in je interieur

Musk-interieurparfum is een van de veilige keuzes als je een aangename en unieke lucht in je huis wilt inademen. Hoewel we het grootste deel van ons leven thuis doorbrengen, is het absoluut essentieel dat we ons daar goed voelen.

Musk is een geur als geen ander, en er wordt vaak gezegd dat geen twee mensen het op precies dezelfde manier ruiken. Eén ding is echter zeker: musk staat voor sensualiteit, rondheid en heeft een assertief karakter, zonder onstuimig te zijn.

Muskus wordt in de parfumerie vaak gebruikt als basisnoot: wanneer de moleculen van de top- en hartnoot zijn verdwenen, verschijnt de basisnoot. Het is daarom het laatste dat wordt geroken, het bevindt zich aan de achterkant van de reukpiramide. De basisnoot is daardoor warmer, intenser en houdt langer aan. Als een basisnoot muskus bevat, is het niet overdreven om te zeggen dat het deze laatste is die het parfum zijn ziel geeft.

Wat is muskus?

De oorsprong van muskus is op zijn zachtst gezegd ongebruikelijk. Voor goed Om dit te begrijpen moeten we teruggaan naar de hoogvlakten van Azië, een paar millennia geleden. In deze verre landen leeft het muskushert, een soort kleine, eenzame en timide herten. Tijdens de bronstperiode produceert dit dier zeer bijzondere afscheidingen, die behoorlijk betoverend zijn, om de vrouwtjes te charmeren.

Vanaf de 19e eeuw verwierf muskus zijn reputatie in de parfumerie: het werd beschouwd als een sensuele, zelfs erotische geur, die door zijn warmte en vasthoudendheid deed denken aan die van de huid.

In de jaren vijftig werd muskus geleidelijk en massaal gebruikt in alle hygiëne- en verzorgingsproducten, en meer in het bijzonder in wasmiddelen. Zo werd musk, beetje bij beetje, in het collectieve onbewuste, de geur van schoon en fris. Tegenwoordig is het een van de meest populaire geuren, die dit allemaal in één keer uitdrukt: een vleselijke geur, een duidelijk verlangen, maar dan in een omhulsel van reinheid.

Onze muskushuisgeuren

We vinden muskus als basisnoot in al onze reukfamilies: Oriëntaals, Fris, Bloemig, Gourmet, Puur, Fruitig, evenals in het Aroma-assortiment, verrijkt met essentiële oliën.

Je kunt kiezen uit een zeer ruime keuze aan parfums. Laten we onder al onze aanbiedingen een van onze bestsellers noemen: Caresse de Coton: een geur die zowel zoet als geruststellend is en uw huishouden een comfortabele en gezellige noot geeft. Fleurs de Musc is een authentieke liefdesverklaring aan de vrouwelijkheid, met een perfecte mix van sensualiteit en mysterie.

Muskus en amber, een voor de hand liggende associatie

Muskus en amber zijn te vinden in veel huisparfums. Deze twee geuren worden vaak gecombineerd als basisnoten en vullen elkaar prachtig aan, voor karaktervolle geuren. Aan de reeds genoemde eigenschappen van muskus worden die van amber toegevoegd: warme, houtachtige, dierlijke tonen.

Maison Berger Paris biedt verschillende geuren aan die de twee geurnoten combineren: Oriental Wood, Amber Elegance, Amber Dust, Ocean Wind, Verbena Zest, Hibiscus Love, Paris Chic…
Betoverende geuren die een ware uitnodiging vormen om te reizen, een verandering van omgeving en sensualiteit.