Patchouli huisparfums: karakter in huis
Patchouli huisparfums: karakter in huis

Patchouli huisparfums: karakter in huis

Onze patchouli-huisgeuren brengen onmiskenbaar karakter in een huis of appartement. Het moet gezegd worden dat deze geur je niet onverschillig kan laten: hij heeft als geen ander houtachtige en aardse tonen.

Oorsprong en geschiedenis van patchouli

Patchouli is een tropische plant die in Azië wordt gekweekt, voornamelijk in Maleisië, Indonesië en de Filippijnen. Het ruikt niet in zijn natuurlijke staat: het is het drogen en verwerken van de bladeren die deze geur voortbrengen, die tegenwoordig zo populair is.

Patchouli verspreidt een krachtige houtachtige geur. Het is ongetwijfeld een parfum met karakter, dat radicale emoties opwekt. Vanuit het oogpunt van perceptie varieert het van persoon tot persoon: sommigen vinden de geur van een wijnkurk, anderen die van een overrijpe vrucht.

Patchouli is lange tijd een van de symbolen van de hippiejaren geweest en werd in de jaren zeventig veel gebruikt. Maar net als de beweging raakte het op de een of andere manier uit de mode en verdween uiteindelijk, of bijna, in de daaropvolgende tien jaar.

Het was uiteindelijk aan het begin van de jaren negentig, via een paar parfums die legendarisch waren geworden, dat hij terugkeerde naar de voorgrond, om daar nooit meer weg te gaan, tot het punt dat hij een must-have werd.

Huisgeuren met patchouli

Onze patchouli-huisparfums worden gemaakt in Frankrijk, in Grasse om precies te zijn. Net als al onze geuren hebben ze geprofiteerd van de knowhow van onze meesterparfumeurs.

We vinden dit ingrediënt terug in veel van onze huisparfums , waarbij het onmogelijk is om Esprit de Patchouli niet te noemen. We vinden in deze geur sensualiteit, wellust en een zeker element van mysterie. Roos en zwarte bes komen samen in de topnoten, terwijl patchouli aanwezig is in de hartnoten. Sandelhout, leer en balsems worden vervolgens gecombineerd als basisnoten. Het resultaat is een unieke en echt onderscheidende geur, die met geen enkele andere kan worden verward.

Patchouli is ook aanwezig in de samenstelling van andere parfums, uit verschillende reukfamilies: Fruity (Envolée d’Agrumes), Pure (Savon d’Autrefois), Flowery (Liberty Bouquet) en Fresh (Pluie d’Été).

Maar het is logischerwijs dat patchouli in de Oosterse familie het duidelijkst zijn plaats vindt. Laten we bijvoorbeeld aanhalen:

- Bois Sauvage is een bijzonder intense geur, die onweerstaanbaar ruw hout oproept. Een chique en schokkende mix van witte ceder, patchouli en vetiver in basisnoten voor een combinatie van karakter.

- Verfijning en elegantie komen onweerstaanbaar voort uit de geur Poussière d'Ambre. Hierdoor verspreidt zich een bijzonder warme en onweerstaanbare sfeer in de kamer. Roos, peper, vanille en natuurlijk patchouli combineren effectief, voor een explosief geheel.

- Met Etoile d'Orient wordt u een reis naar het hart van Azië aangeboden. Een verandering van omgeving is gegarandeerd: zonder uw huis te verlaten, heeft u het gevoel voet te zetten op een land dat enkele tienduizenden kilometers verderop ligt. Deze magie wordt mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van vanille, amber en patchouli in de basisnoten. Etoile d'Orient is de perfecte mix van sensualiteit, durf en charme.