Ceder interieurgeuren: een vleugje elegantie in uw huis
Ceder interieurgeuren: een vleugje elegantie in uw huis

Ceder interieurgeuren: een vleugje elegantie in uw huis

Onze cederhouten interieurparfumconcentraten kennen al vele jaren een onmiskenbaar succes. Het moet gezegd dat dit ingrediënt een aantal kwaliteiten heeft, waardoor het een vleugje elegantie in een interieur kan brengen.

Ontdek onze verschillende cedergeuren en betreed een veelzijdig universum, waar zachtheid en verfijning de sleutelwoorden zijn van onze kamergeuren.

Aan de oorsprong van ceder

Oorspronkelijk komt ceder uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Pas vanaf de 19e eeuw werd het opgericht in de Verenigde Staten en het Oude Continent. De ceder is een boom die anders is dan alle andere: imposant, majestueus en heeft een uitzonderlijke levensduur, aangezien hij ongeveer 3000 jaar oud kan worden.

In het oude Egypte werd de essentie ervan al erkend: het hout en de takken werden verbrand tijdens verschillende begrafenisrituelen, en het was een geurige rook die deze ceremonies vergezelde.

Van boom tot parfum

Er zijn veel soorten cederhout, maar ze hebben niet allemaal dezelfde waarde in de parfumerie. Ceders uit Texas en Virginia lijken vanuit olfactorisch oogpunt behoorlijk op elkaar en behoren tot de cipressenfamilie. De Atlasceder staat op zijn beurt dichter bij de den. Het wordt gevonden in Marokko en langs de Middellandse Zeekust.

Het is de destillatie van houtkrullen en wortels, nadat ze tot poeder zijn vermalen, die aanleiding geeft tot dit ingrediënt dat zo gewaardeerd wordt door parfumeurs. De geur ervan is niet noodzakelijkerwijs gemakkelijk te identificeren, en toch doet hij denken aan die van het potlood dat we zojuist hebben geslepen, waardoor hij zich gedraagt ​​als een madeleine van Proust en ons onmiddellijk terugvoert naar de kindertijd.

Het is een onmiskenbaar houtachtige noot, die elegantie en een bepaalde structuur aan het geheel kan toevoegen. Terwijl de ceders uit Virginia en Texas nogal zoete en verfijnde essences opleveren, is die van de Atlas merkbaar krachtiger, met bijna dierlijke, kamferachtige en rokerige tonen.

Onze cederhouten interieurgeuren

Al onze parfums zijn 100% Frans vervaardigd in Grasse. Onze meesterparfumeurs hebben hun ervaring en knowhow gebruikt om perfect uitgebalanceerde composities te creëren, die van uw interieur een warme en elegante plek zullen maken.

Hier zijn enkele van onze cederhouten huisgeuren...

Clarté Boisée

De houtachtige geur, herkenbaar onder iedereen, is de ware signatuur van deze geur. Deze kamergeur met cederhout , aanwezig als basisnoot naast amber en sandelhout, is een ware ode aan de natuur. Het is een geur die synoniem staat voor frisheid en karakter en die uw dagen op de meest aangename manier begeleidt.

Cèdre du Liban

Hier wrijft cederhout samen met sandelhout en guaiac in de basisnoten. Het is een karaktergeur, synoniem voor ontsnapping naar de natuur en vrijheid. De geur Cedar of Lebanon roept de natuurlijke geuren van bossen en wouden op, voor een verandering van omgeving die even welkom als geruststellend is.

Aroma Wake Up Envolée Boisée

Dit parfum verrijkt met essentiële oliën van ceder en eucalyptus is precies wat je nodig hebt als je tijdelijke vermoeidheid ervaart of als je vol kracht en vitaliteit wakker wilt worden.

Aroma Wake Up Envolée Boisée , dit zijn frisse, kruidige en houtachtige essences, die je vanaf de eerste minuten van de dag op de beste manier begeleiden.