Kamergeurverspreiders met oranjebloesem: een welkome frisheid in huis
Kamergeurverspreiders met oranjebloesem: een welkome frisheid in huis

Kamergeurverspreiders met oranjebloesem: een welkome frisheid in huis

Geurverspreiders met oranjebloesem in de kamer zijn een van de musthaves bij Maison Berger Paris. Oranjebloesem is al eeuwenlang een bijzonder populaire geur in de parfumerie. Als het iedereen bevalt, wil dat nog niet zeggen dat het een universele geur is, zonder de minste ruwheid.


Integendeel, oranjebloesem is een geur die zowel fris als mysterieus, pittig en zoet is. Het gedraagt ​​zich bovendien als een echte Proust-madeleine: uw interieur doet onweerstaanbaar denken aan de smaken van weleer en biedt u een aangename reis door de tijd.

Waar komt oranjebloesem vandaan?

Hoewel veel mensen wel eens van oranjebloesem hebben gehoord, weten slechts weinigen precies waar deze vandaan komt. Het is de bloem van de boom die de bittere sinaasappel, de zure sinaasappel, voortbrengt. Deze boom is in sommige opzichten het familielid van de zoete sinaasappelboom en de citroenboom. Hij wordt al eeuwenlang aangetroffen in zonovergoten streken: in Marokko, Tunesië, maar ook langs de Middellandse Zeekust, van Spanje tot Italië.


Als bittere sinaasappel een bijzondere plaats inneemt in de parfumerie, dan is dat omdat hij in staat is verschillende geuren te produceren: de takken, de vruchten, de bladeren en natuurlijk de bloem... Ze staan ​​allemaal aan de basis van een heel bijzonder parfum.

Een voorouderlijke geur


De belangstelling voor oranjebloesem is niet nieuw. Oorspronkelijk aanwezig in Arabië, verspreidde het zich vanaf de 9e eeuw naar het islamitische rijk en Spanje. Vervolgens zette het zijn groei voort en dankzij de kruistochten bereikte het in de 11e eeuw Europa op Sicilië en de Provence.

Sindsdien is zijn populariteit nooit afgenomen. De aromachologische deugden ervan worden erkend en gewild: het is daarom een ​​grote hulp bij het verlichten van angst en het verkrijgen van rust.


Een geur met vele gezichten


Oranjebloesem is een vrij complexe geur, die we niet allemaal op dezelfde manier waarnemen. Het is zoet, plantaardig, zonnig, maar ook wasachtig en bloemig. Oranjebloesem brengt momenten uit de kindertijd op aangename wijze naar boven, herinneringen aan pannenkoeken en fougassettes...


Het combineert graag met veel reukfamilies en brengt zijn frisheid en al zijn kwaliteiten in huis. Met oranjebloesem is het meer dan ooit een genot om thuis te komen of thuis te blijven.

Onze geurverspreiders voor oranjebloesemkamers

Oranjebloesem is te vinden in veel van onze parfums en reukfamilies: puur, fruitig, oriëntaals, fris en bloemig.

In ons Fleur d'Oranger parfum is het aanwezig in topnoten (met groene tonen), in hartnoten (geassocieerd met Neroli) en in basisnoten (met jasmijn). Het is een geur die zowel uniek als uitzonderlijk is, waarvoor alle knowhow van onze meesterparfumeurs in Grasse nodig was. Het symboliseert op wonderbaarlijke wijze alle kwaliteiten van deze bloem als geen ander, voor een geur doordrenkt van frisheid en meerdere nuances.

Binnen het frisse geurassortiment bevat Éclatante Bergamote Oranjebloesem, aanwezig als basisnoot. Het versterkt dit parfum, dat een authentieke uitnodiging is om naar de Italiaanse kust te reizen. Frisheid en intensiteit voor een onvergetelijke geur.

Fleur de Citronnier is een geur uit ons Fruity olfactorische assortiment. Oranjebloesem aanwezig in de basisnoten wrijft samen met Vetiver, voor een perfecte combinatie. Het is een dynamische geur, ideaal om enthousiasme en optimisme in elk van uw dagen te brengen.


In het oosterse reukbereik neemt Soleil Divin een bijzondere plaats in. Zelden heeft een parfum zo'n sensualiteit, zo'n vrouwelijkheid, zo'n elegantie bijgebracht. Laat u verleiden door deze warme geur, waarin oranjebloesem in de topnoten voorkomt, samen met mandarijn en bergamot.

Jasmin Précieux is aanwezig in het olfactorische assortiment van Fleuris. In de basisnoten vinden we oranjebloesem, met perzik en abrikoos. Het resultaat is een uitgesproken fruitige, zoete en vrouwelijke geur. Het is een belofte van een verandering van omgeving en exotisme voor uw huis, en de garantie dat u zich in een geruststellende cocon voelt.

Tot slot behoort Caresse de Coton in het geurassortiment van Purs tot onze bestsellers. Dat wil zeggen als het op prijs wordt gesteld en het volkomen gerechtvaardigd is. Oranjebloesem 3 vormt het hart van de reukcompositie en wordt gecombineerd met poederachtige tonen. Caresse de Coton

, het is alsof uw interieur aangenaam en behaaglijk zacht oogt. Een geur waar je binnenkort niet meer zonder kunt.

Welk parfumritueel je ook hebt, je kunt het combineren met de geur van oranjebloesem. Deze noot vinden we terug in veel parfums voor Bergerlampen, geurboeketten, elektrische diffusers, geurkaarsen en autodiffusers. Wij hebben zeker de geurverspreider voor de kamer met oranjebloesem die u zoekt.