Vijgengeurverspreiders: zonneschijn in huis
Vijgengeurverspreiders: zonneschijn in huis

Vijgengeurverspreiders: zonneschijn in huis

Met de vijgenparfumverspreiders ontworpen door Maison Berger Paris kunt u een geur als geen ander versterken. De vijg is erg populair in de parfumerie en brengt warmte en een goed humeur in huis. Laat een straaltje geurzonneschijn het huis binnenkomen.

Ons vijgenmelkparfum, beschikbaar voor de overgrote meerderheid van onze diffusers, is te vinden in de vorm van doosjes of navullingen. Hiermee dringt een subtiele zoetheid lichaam en geest binnen.

Een kleine geschiedenis van de vijg

De vijg is een zeer oude inheemse vrucht, die al duizenden jaren in Europa wordt verbouwd. Vanuit cultureel oogpunt vinden we in talloze werken verwijzingen naar de vijg. Dus, en de lijst is verre van uitputtend, wanneer Ulysses, op weg naar Ithaca, probeert te ontsnappen aan het zeemonster Charybdis, heeft hij geen andere keuze dan zich vast te klampen aan de takken van een vijgenboom.

En volgens de legende gebeurde dat toen Romulus en Remus, de toekomstige stichters van Rome, werden gevoed door hun wolvin, onder de welwillende schaduw van een vijgenboom!

Dichter bij ons, en dit keer op een perfect historische manier, moet je weten dat Lodewijk XIV een fervent fan was van deze vlezige vrucht. In zijn tuin werden maar liefst 700 vijgenbomen geplant.

Hoewel er veel verschillende vijgen zijn, worden ze in drie categorieën ingedeeld. Ze komen allemaal van de vijgenboom en we kunnen wit, grijs en zwart onderscheiden. Deze laatste zijn het populairst en zijn te herkennen aan hun licht paarsachtige huid.

In de parfumerie staat de vijg bekend om het geven van een warme toets, synoniem voor zonneschijn en opgewektheid. Je moet weten dat de vrucht niet de enige is die een voortreffelijke geur afgeeft: de bladeren en het hout zijn ook geurig.

Let op: de vijg mag niet verward worden met de cactusvijg. Ondanks de naam heeft het er eigenlijk niets mee te maken, omdat het simpelweg de vrucht is van een bepaalde cactussoort.

Onze zwarte vijgenparfumverspreiders

Maison Berger Paris heeft door de rijke geschiedenis heen verschillende parfumrituelen gecreëerd: de lampe Berger, het parfumverspreider, geurkaarsen, de autodiffusor en de mist diffuser. Elk van deze gebaren heeft zijn eigen verspreidingsmethode, maar ze komen allemaal op één punt samen: ze maken het mogelijk om de geur van vijgenmelk, die tot de fruitige reukfamilie behoort, te versterken.

Met deze geur verspreidt de karakteristieke geur van de vijgenboom zich subtiel in de atmosfeer. Het parfum opent met een vleugje vijgenmelk, waarna in de hartnoten lotusbloem, iris en zwarte vijg samenkomen.

De basisnoten zijn kokoswater, sandelhout en patchoeli: het fruit maakt subtiel plaats voor zomerse tonen, voor een perfect uitgebalanceerde geur, synoniem voor zoetheid en gelukzaligheid.

Tegenwoordig is de vijgengeur, naast onze vanille-, lavendel-, bloemen- en ambergeurobjecten , essentieel. De passie, ervaring en knowhow van onze meesterparfumeurs in Grasse hebben geresulteerd in deze unieke geur, die een adem van rust in uw huis of appartement blaast.