De voordelen van diffusers voor etherische oliën
De voordelen van diffusers voor etherische oliën

De voordelen van diffusers voor etherische oliën

De voordelen van diffusers voor etherische oliën staan ​​niet langer ter discussie. De aromachologische eigenschappen van deze oliën hebben een positief effect op ons welzijn en kunnen ons in veel omstandigheden helpen. Of u nu slaapgebrek heeft, stress ervaart, energie of focus nodig heeft, er is ongetwijfeld een parfum verrijkt met essentiële oliën dat aan uw behoeften voldoet.

Op basis van zijn ervaring en knowhow heeft Maison Berger Paris een hele reeks diffusers ontwikkeld. Elk van hen heeft zijn eigen kenmerken en ze kunnen in elke kamer van het huis worden gebruikt, zoals de woonkamer of slaapkamer , maar ook op kantoor , om een ​​aangename werksfeer te creëren.

De voordelen en voordelen van diffusers voor etherische oliën gaan zelfs nog verder. Ze zijn namelijk uiterst eenvoudig te gebruiken en vereisen absoluut geen actie van uw kant wat betreft de samenstelling van de parfums. Het zijn elegante objecten , die uiteraard hun plaats vinden in elk interieur.

De oorsprong van essentiële oliën

Essentiële oliën worden verkregen door een plant te destilleren met waterdamp, dat wil zeggen door deze door de plantenmassa te laten circuleren. De essenties die in de klierzakken aanwezig zijn, worden vrijgegeven en na condensatie verzameld. Bij citrusvruchten gebeurt de extractie mechanisch door middel van koude persing. In beide gevallen is het proces volkomen natuurlijk.


Een van de meest opmerkelijke kenmerken van etherische oliën is hun diversiteit. Er ontstaan ​​meer dan 10.000 aromatische componenten. Dit verklaart waarom zij ons op veel vlakken kunnen helpen en ontlasten.


Een etherische olie van dezelfde plant kan verschillende identiteiten hebben, afhankelijk van verschillende parameters:


- Het deel van de plant dat wordt gebruikt (wortels, bladeren, schors, etc.);


- De plantencyclus;

- Het klimaat en de omstandigheden waarin het wordt verbouwd: hoogte, bodemkenmerken, min of meer zware regenval, enz.


Het is belangrijk om te weten dat een essentiële olie een hoofdwaarde heeft. Maar het omvat ook vele andere, die verband houden met de aanwezigheid van talrijke moleculen. Als we het voorbeeld van lavendel nemen, bevat deze er meer dan duizend!

De verschillende omroepen

De voordelen die een diffuser voor etherische oliën u biedt, zijn wetenschappelijk bewezen. Maison Berger Paris biedt een buitengewoon assortiment parfums. Om hiervan te profiteren, bestaan ​​er verschillende diffusers, waarvan hier de lijst en kenmerken zijn.

De lampe Berger

Wij presenteren het niet langer, omdat het uw Huis sinds zijn oprichting heeft vergezeld. Naast een subtiele geur van het interieur, vernietigt de gepatenteerde brander onaangename geuren en zuivert zo de lucht.

De mist diffusor

Het is een waar compendium van technologie, waarmee alles programmeerbaar en op afstand bestuurbaar is. Deze diffuser voor etherische oliën produceert een lichte en boeiende nevel, die helpt een sfeer van sereniteit in uw huis te creëren.

Het parfumverspreider

Dit staafdiffusiesysteem is de perfecte combinatie van efficiëntie en esthetiek. Door de strengen in het parfum te dompelen, zorg je ervoor dat het huis meerdere weken geurt.

De autodiffusor

We brengen elke week voldoende uren achter het stuur van onze auto door, zodat onze verschillende reizen in de beste omstandigheden kunnen worden afgelegd. Op basis van deze observatie hebben we deze diffuser gecreëerd die zowel esthetisch als praktisch is. Dankzij essentiële oliën wordt autorijden weer een plezier!

De Night&Day

Het is de nieuwste toevoeging aan onze diffusers en helpt mensen die moeite hebben met inslapen of rustig slapen. Dit elegant ontworpen geurobject is eenvoudig programmeerbaar en is een hightech product.

De voordelen van diffusers voor etherische oliën

Een parfum verrijkt met essentiële oliën moet voor een optimale effectiviteit perfect gedoseerd zijn. Alle knowhow van onze meesterparfumeurs was nodig om uitzonderlijke geuren te creëren, die de juiste verhoudingen van de verschillende ingrediënten bevatten.


Onze geuren staan ​​dus ook synoniem voor eenvoud en rust voor degenen die ze gebruiken. Het is niet nodig om water, parfum of etherische olie toe te voegen, omdat het mengsel al optimaal is. Integendeel, het veranderen van de hoeveelheden of het ontwikkelen van je eigen geur betekent dat je het zeer onnodige risico neemt om met een onevenwichtig en mogelijk onaangenaam parfum te eindigen.


De Aroma-collectie, gewijd aan essentiële oliën, omvat verschillende geuren die beantwoorden aan zeer specifieke behoeften. Kies, afhankelijk van uw lichaamsvorm of uw huidige stemming, een van onze geuren, die elk specifieke kenmerken hebben.

Aroma Happy

Dit parfum met essentiële kruidnagelolie is ongeëvenaard in het herstellen van vitaliteit en optimisme bij degenen die het inademen. Als je tijdelijk een dip in het moreel hebt, is Aroma Happy de beste oplossing.

Aroma Energy

We hebben allemaal op bepaalde momenten kleine druppels energie, lichte vlagen van vermoeidheid die uiteindelijk onze stemming schaden. Met deze geur met etherische olie van grapefruit vind je toon en dynamiek!

Aroma Relax

Wanneer de kleine wisselvalligheden van het bestaan ​​ervoor zorgen dat we ons geduld verliezen, gaat er niets boven een kleine ontspanningsbehandeling. Hiervoor hoeft u uw huis niet te verlaten. Dankzij deze geur verrijkt met essentiële oliën van patchouli, guaiachout en geranium vullen rust en sereniteit de sfeer van het huis.

Aroma D-Stress

Om lichaam en geest te kalmeren, doet etherische olie van mandarijn hier wonderen. Deze geur helpt je de rust terug te vinden en opnieuw te genieten van vredige momenten in je huis.

Aroma Dream

Slaapproblemen zijn een van de meest voorkomende kwalen van onze tijd. Met essentiële oliën van patchouli en lavendel val je gemakkelijker in slaap en verbetert de kwaliteit van je nacht. Je wordt dus geregenereerd en je hele levenskwaliteit wordt getransformeerd.

Aroma Wake-Up

Wakker worden met het onaangename gevoel vermoeider te zijn dan de dag ervoor, is echt niet de beste manier om een ​​vrije dag goed te beginnen. Met essentiële oliën van eucalyptus en cederhout is het een vleugje frisheid en optimisme die je meeneemt vanaf het moment dat je uit bed komt.

Aroma Travel

Essentiële oliën van gember en pepermunt helpen wagenziekte te bestrijden, waardoor sommige reizen een hel kunnen worden.

Dankzij dit parfum zijn misselijkheid in de auto en koud zweet slechts een slechte herinnering.

Aroma Respire

Een gevoel van ademhalingsproblemen is een zeurend gevoel dat op de lange termijn ons moreel en de kwaliteit van onze ademhaling schaadt. Essentiële olie van pepermunt is beschikbaar voor verschillende diffusers en heeft onmiskenbare voordelen en vormt een hulpmiddel van onschatbare waarde bij het overwinnen van deze moeilijkheden.

Aroma Focus

Een overbelasting van het werk of een bijzonder veeleisende oefening vereist soms een aanzienlijke concentratie. Essentiële oliën van pepermunt en basilicum bevorderen de creativiteit en zorgen voor een betere productiviteit.

Aroma Love

Deze geur met essentiële oliën van ylang-ylang en patchouli helpt een warme en sensuele sfeer in huis te creëren. Je zintuigen worden gewekt voor een duidelijke en gepassioneerde gemeenschap met je geliefde.